YldzMelek Arkadaşlar işçi problemlerini çalışsam mı yoksa direk geçsem mi? Gelmiyor diyorlar zamanda kaybetmek istemiyorum çünkü baya geç başladım. Sizin çözdüğünüz sorularda gördünüz mü veya çıkmış sorulara bakanlar
YldzMelek Bir de en çok çıkan problem çeşitleri hangileri sayı,kesir,yaş, hareket problemleri haricinde diğerleri çıkıyor mu? mesala kar zarar karışım, veri,grafik, rutin olmayan,döndürmeler, örüntüler, kstlamalar, ve işçi bunlara gerek var mı?
-Liviana_Nur- YldzMelek En çok çıkan problem soruları öncelikle kesir-sayı sonra sayısal mantık rutin olmayan problemler ve hareket problemleri de çok çıkıyor bunlardan her sene en az bir tane çıkıyor kesir sayı problemlerinden de kolay orta zor olarak her sene en az 3 tane gördüm ya da benim aldığım çıkmış sorular kitabı 1981den itibaren başladığı için çok gelmiş olabilir slmdş diğerlerinden de çıkıyor mesela kar zarar sonuçta tyt matematiğin büyük bir kısmı problemlere ait sadece bunların dışındakilerden hangisi çıkıyor bilemiyoruz vaktin çok yoksa bir iki tane seçip onlara çalışabilirsin
-Liviana_Nur- YldzMelek Ben örüntüler çok görmedim grafikler var zaten onu çok zorlamıyorlar sadece dikkate ve uzun işlem yapabilme kabiliyetine ihtiyacın oluyor
YldzMelek Problemlere yeni başlamış birine tavsiyeleriniz neler? Tabi ki çıkmış soru haricinde diğer dersleri de baz alirsak
-Liviana_Nur- YldzMelek Çıktığını gördüm ama nadir belki çıkar belki çıkmaz ama öğrenmesi kolay olduğu için daha doğrusu çok fazla soru tarzı olmadığı için bence bir göz gezdirebilirsin
-Liviana_Nur- YldzMelek Karışım zaten yüzde kar problemlerini öğrenince direk yapılır bilmen gereken tek kural şu atayım
YldzMelek İşçi ve karışım da kaldım zaman geçiyor yıllardır çıkmıyorlarmış boş boşuna öğreneceğim video dinlemesi test çözmesi uzun sürer ama ya çıkarsa da diyorum en kötü özelliğim kararsızlığım
-Liviana_Nur- YldzMelek Test çözme ya da konu anlatım videosu izleme bence bir tane deneme al kolay ya da zoe fark etmez ilk denemesini çözmeye çalış baktın çözemiyprsun ilkin günahı olmaz aç hepsini soru çözümden izle test kitabı çıkmıcak tarzı bile koyar ama denemeler sınava yakın olmak için birbiriyle yarışıyor soru tutturabilmek için
-Liviana_Nur- -Liviana_Nur- işçide sorulan bi soru tipi var bi tane yapıp atıyım hatta en çok bu çıkıyor daha önceden bu tip çıktı
-Liviana_Nur- -Liviana_Nur- Ve karışım çıkıyor baktım şimdi 2019da sadece karışımdan 2 soru sormuşlar
-Liviana_Nur- bu kitabı bitirmen problemlerde yardımcı olacaktır ince bir şey zaten çözümleri de olduğu için 140 sayfa soru olan sayfa sayısı 60 falan günde 3 sayfa çözsen bile sınavdan önce biter
-Liviana_Nur- -Liviana_Nur- Eğer matematikte 30 üstüne çıkayım diyorsan bir an önce denemelere başlamalısın deneme çözmek kazandırmaz ama deneme analizi yapmak kazandırır zaten soru havuzu da kalktı sorular vahiyle inmiyor popüler yayınların soru tiplerinden olur sorular palme, orijinal,endemik ,çap,bilgi sarmal, özdebir,hız ve renk kondisyon, 345,limit, 3D gibi yayınlardan en az birinin denemesini çözmelisin temelim iyi değil diyorsan hız ve renk öneririm içinde son iki sene çıkmış tyt mat denemesi de geliyor sene sene ayrı bi tık daha iyi diyorsan endemik zor bir kaynak normalde ama deneme 12li 8. Denemeden itibarwn zorlamaya başlıyor oraya gelene kadar temel hep ve hem hız kazandırıyoe hem de çoğu soru tipini öğreniyorsun
-Liviana_Nur- Yaparsın sen inanıyorum upuzun paragraflarım seni korkutmasın sadece hiçbir bilgiyi atlamak istemedim söz konusu matematik