NazlYldrm813 Merhabalar kirip obp ile hazirlanip derefe yapan var mi? Diploma notum 88di bir bolume yerlestim fakat gitmedim. Hukuk istiyorum bunun icin de obp etkisini de hesaba katarak ilk 5 bine girmem gerekiyor ki beni daha az geriye atsin. Mümkün mü acaba
HsrtSyrn NazlYldrm813 daha önce karşılaşmadım ama gerçekten istersen ilkelerden biri olursun bence mümkün sınavı olabildiğince yüksek bir puanla bitirdiğinde obp çokta gerilemez diye düşünüyorum ilk 5 bin deki öğrenciyi en kötü 6 bine 7 bine atar oda en kötü ihtimalle bir öğretmenimiz 15 bin yapan öğrencilerin obp den çok etkilenmediğini söyledi ne kadar doğru bilemem. Kendine güvendiğin sürece zor değil
-Liviana_Nur- NazlYldrm813 Bu tür sitelerde obp ni yazıp geçen sene yerleştime tıklayarak hesaplayabilirsin moralini bozmak gibi olmasın ama obpnin seni geri atmasını istemiorsan ilk 1000e girmen lazım o zaman istediğin sıralamayı elde edebilirsin tabi sınav 21 gibi olursa buna gerek kalmaz ama iki senedir orta orta-zor arası soruluyor
BeyzaBozkurt0705 NazlYldrm813 Bunun için çok disiplinli çalışman gerekiyor. Arkadaşım eşit ağırlıkta ilk 80 bindeydı ama kırık obp si yüzünden 200 bin geriye atti ve 280 bine girdi. O yüzden iyi bir koç ve çok disiplinli çalışman gerekiyor Koç olarak sana Gri koçu önerebilirim.. Umarım hedeflerine bu sene ulaşırsın
[silindi] NazlYldrm813 derece yükseldikçe puanlar birbirine yaklaşıyor yaklaşık olar 20-25 puan kaybın var seni 5-10 k arası geriye atar diye düşünüyorum
NazlYldrm813 HsrtSyrn yanitin icin teşekkür ederim. Ben de siralamayi ne kadar yuksek tutarsam o kadar az geriye atar olarak biliyorum umarim oyle olur
HsrtSyrn NazlYldrm813 umarım istediğin yere gelirsin daha önce 40 obp ile derece yapan bir refarans görmedim umarım başarırsın ve seni refarans olarak görürüz